Styrketräning för löpare

Har du kommit till en platå där du känner att du inte kommer längre i din löpning? Du har slutat göra framsteg och känner att du inte kan göra bättre ifrån dig än vad du gör nu. Du behöver lite styrketräning för löpare.

Du kan förbättra dina resultat och på ett större plan undvika skador genom styrketräning. För att få bättre resultat, är det inte vanlig styrketräning man ska satsa på utan en som är specialiserad på löpningen och de muskler som används.,Övningen du utför för att ge fördelar till löpningen ska vara en övning där du utför samma rörelser som du gör under löpning. Ett exempel kan vara en träningsmaskin för höfter där du sitter i en maskin och spretar utåt med benen åt sidan.

Starka höfter hjälper dig i din löpning och förhindrar även att du drabbas av ”löparknä” eller ” Iliotibial Band Syndrome”. Övningen bör dock utföras i upprätt position då du drar fler fördelar över till löpningen.

Magmusklerna spelar en stor roll i löpning. Speciellt magmusklerna som sitter på sidan av magen. En vanlig sit up i sned position fungerar bra för att träna magmusklerna på sidan.

Det är också bra att träna upp sin explosivitet genom styrketräning vilket du också kan ha nytta av i din löpträning.,Koncentrerar du styrketräningen till övningar som kommer främja din löpning, kommer du att bygga starkare och bättre muskulatur. Styrketräningen förbättrar och bygger upp muskulaturen så att du kan fortsätta med framsteg inom löpningen. Du kommer också på ett mer effektivt sätt undvika skador som kan uppkomma vid löpning.

Genom styrketräningen kan du också förbättra löparteknik och rätta till biologiska fel genom att du får en känsla för hur du ska utveckla dina muskler i rätt riktning till löpningen.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar