Instruktionsvideo för Marklyft

Marklyft är utan tvekan en av de bästa övningarna i vår arsenal när det gäller att bygga en stark och fungerande kropp. Har du aldrig kört övningen innan, kommer du behöva instruktioner för marklyft. Det är nämligen en av de mer tekniskt krävande övningarna man kan  utföra på gymmet.

Att lyfta något tungt från marken är en av de mest vardagliga rörelserna vi utför. Det är dessutom ett förträffligt sätt att bygga styrka. Men ibland försöker vi lyfta tyngre än vad både teknik och kropp tillåter. Marklyft är en typisk sådan övning. Vi rekommenderar att du sätter tekniken först och ökar på vikterna sen. Du kommer dels att få bättre resultat, men också kunna lyfta tyngre än om du utför övningen tekniskt inkorrekt.

Att köra marklyft eller inte?

Marklyft har sedan länge varit en av kungligheterna i vårt övningsval på gymmet. Det har använts för att bygga benstyrka och jävlar anamma hos allt från kroppsbyggare till motionärer och elitidrottare. Men med stora vikter kommer också ett stort ansvar. Marklyftet är en övning som det kanske är extra viktigt att utföra rätt. Paradoxalt och olyckligt också en övning som många gör fel eller till och med avstår från att göra av samma anledning.

Muscles har dammat av en gammal instruktionsvideo från vår egen Jakob Richloows hemsida. Videon har visserligen ett par år på nacken, men vi tycker ändå den ger en bra grund i hur övningen ska utföras. I videon nedan hittar du instruktioner för marklyft.,

 

För mer tips om hur du kan bli bättre på marklyft, kolla in vår artikel 7 tips för att bli bättre på marklyft!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar