300 Workout

Filmen 300 blev en väldigt stor succé. Om filmen var bra eller inte behöver vi inte gå in på här men vi kan konstatera att skådespelarna var väldigt vältränade och rippade. De hade alla fått genomgå ett brutalt träningsprogram som brände både fett och byggde muskler. Mark Twight var deras tränare som hade till uppgift att göra dem till stenhårda spartaner. Pulsen pressades upp av alla repetitioner samtidigt som musklerna skrek av mjölksyra under 300 Work Out. Vissa män gick ner så mycket som 20 kilo under träningsperioden.

300 work out

Det är viktigt att påpeka att träningsprogrammet 300 inte var det enda de tränade. Faktum är att det användes mer som ett test för att se om stuntmen och skådespelare tränat ordentligt. Är du nybörjare så avråder vi dig därför ifrån att köra denna work out tills dess att du är i lite bättre form och vet hur man utför alla övningar ordentligt.

Relaterat: Originalartikeln i Men´s Health från 2007

Programmet passar för dig som är i ganska bra form och som vill bränna fett, träna helkropp eller bara pressa dig till max för du kommer att vara helt slut efter detta pass.

Chins i 300 Work Out

Träningspasset utförs som ett Gigant Set, dvs du vilar inte emellan övningarna utan försöker komma runt alla övningar så snabbt som möjligt. Totalt består passet av 300 repetitioner, därav namnet. Klarar du inte att genomföra alla reps i en övning eller om du måste andas mellan de olika övningarna så är detta helt ok. Det viktiga är att göra alla 300 reps under passet. Sträva dock efter att kunna genomföra allt i ett svep, väldigt få personer klarar detta. 300 passet är inte heller byggt för att tränas varje dag. Det sliter för mycket på kroppen. Ta minst en dag ledigt för återhämtning alternativt cardio innan du kör igen. Nedan har vi satt upp övningarna som ingår. Det kanske inte ser så jobbigt ut men det kommer garanterat att kännas. I originalet föreslår de 135 lbs som vikt (62,5 kilo) för marklyft och 35 lbs (17,5 kg) för hantellyft men stirra er inte blinda på det. Behöver ni gå ned lite i vikt i början eller är ni så pass starka att ni vill lyfta ännu mer så är detta helt ok.

300 Work Out upplägg:

25 Pull Ups (Chins)
50 Marklyft med 60 kilo
50 Armhävningar
50 Boxjump
50 Floor Wipers med 135 lbs på stången (se youtube här)
50 Stående hantelpress med 35 lbs hantel (se youtube här)
25 Pull Ups (Chins)

Utöver att träna bra så måste självklart din kost var strikt under hela träningsperioden. Det är också viktigt att ni sover och återhämtar er ordentligt. Nedan följer ett schema som ni kan köra under 8 eller 12 veckor.

Måndag: 300 Work Out
Tisdag: Kondition 30-60 minuter
Onsdag: 300 Work Out
Torsdag: Vila
Fredag: 300 Work Out
Lördag: Kondition 30-60 minuter
Söndag: Vila

Den skådis som hade bästa tid på att genomföra hela 300 Work Out var Andrew Pleavin. Han spelade Daxos. Han genomförde hela passet på 18 minuter och 11 sekunder så där har du en tid att tävla mot!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar