Så väljer du en bra personlig tränare

En personlig tränare är ett naturligt val för många som ska börja träna. Det är inte längre en lyxtjänst utan har gått in bland många andra hem. Någon som kan guida dig i tränings- och kostdjungeln för att lägga upp ett program efter dina mål och förutsättningar. Därför är det inte bara viktigt att en personlig tränare har erfarenhet, intresse och kunskap om träning, kost, näringslära utan också kan kommunicera och hantera sin klient på en mer personlig nivå.

Att ha en personlig tränare innebär många positiva egenskaper. En motiverande person, personlig rådgivning i din träning och professionell hjälp är några nyckelegenskaper hos en personlig tränare. För att du ska lyckas med dina mål är detta några grundläggande byggstenar som krävs av den som ska hjälpa dig att nå dina mål. Därför ska du också vara noggrann med hur och varför du väljer din PT. Nedan följer några tips och råd när du ska välja “den utvalda”.

En personlig tränare kan inte allt

Precis som överallt annars så varierar kvalitén på personliga tränare. Bara för att man är PT, så kan man inte allt inom träning och hälsa. Erfarenhet varierar från person till person och likaså kunskaper och pris. Det är upp till personlige tränaren att ta sitt ansvar och förmedla det hen kan, och inte sånt som man är osäker eller inte har en aning om.

Faktum är att man som PT har en person i sitt ansvar, en som litar på att det PTn säger är korrekt och att övningarna utförs utan risk för skador.

Det är också viktigt att det fungerar mellan dig och din personlige tränare på det personliga planet. Kommunikation är en viktig del av upplägget och även att man har en insikt om hur man talar med klienter när det gäller livsstilsförändringar och motivation.

Personlig tränare
En duktig PT kan hjälpa dig med motivation, tyngre lyft och bättre teknik, allt genom sin expertis och erfarenhet!

Jämför personliga tränare

Hoppa inte på första bästa tåg. Se till att få referenser från tidigare kunder, Googla runt lite om din personliga tränare och hör dig för. Finns det kanske någon som passar dina mål och din personlighet bättre? Prata gärna också med andra PT:er för att se om de ger dig en bättre magkänsla och passar dina mål bättre.

Träffa din eventuella PT

För att få en så bra bild som möjligt av din tänkbara PT är det bra om du bestämmer träff med honom eller henne och går igenom dina mål med din träning. Några grundläggande punkter du kan ta upp för din tänkbara personlige tränare är:

  • Varför blev hen personlig tränare?
  • Vilka referenser har PT:n?
  • Vilken utbildning har PT:n gått?
  • Hur många års erfarenhet har PT:n?
  • Har PT:n erfarenhet av just det du vill uppnå med din träning?
  • Är PT:n uppdaterad på forskning och studier inom träningslära, kost- och näringslära?
  • Vad kostar PT:n?

Det är självklart inte bara du som ska ställa frågor till din PT. Det är viktigt att PT:n även ställer viktiga frågor om dig, din livsstil, dina mål m.m. Känner du att din personlige tränare är bra på att kommunicera? Kommer det att fungera mellan dig och din PT?

Var aldrig rädd för att ställa frågor och funderingar till din personliga tränare. Hen finns för dig och din hälsa och för att du ska nå dina mål med din träning.

Lycka till!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar