Träningstrender 2019

2019 - hela listan

Nytt år betyder nya träningstrender. Vi får se vilka som är här för att stanna och vilka som kommer rinna ut i sanden. Vi på Muscles delar med oss av träningstrenderna 2019 för att inspirera dig till att hitta nya träningsformer och träningsmetoder. 

American College of Sports Medicine släpper varje år en lista över kommande träningstrender. Här är topp 10-listan på vad som kommer att vara hett under 2019:

1. Bärbar teknologi

På plats 1 har vi inget annat än bärbar teknologi! Här pratar vi bland annat om sportklockor, aktivitetsmätare, hjärtfrekvensmätare, GPS:er och mycket mer. Allt inom det tekniska som vi kan bära på kroppen för att göra träningslivet lite bättre. Spännande tycker vi!

Bärbar teknologi

2. Gruppträning

På plats 2 hamnar träning som genomförs i större grupper tillsammans med en ledare eller instruktör. Det kan vara alla olika typer av träning bara det görs tillsammans men ändå individanpassat.

Gruppträning

3. Högintensiv intervallträning

Träning där du tränar extremt hårt under kortare intervallperioder. Ta ut dig maximalt under dina träningspass. Högintensiv intervallträning har funnits på topp 10-listan länge och är här för att stanna. Här snackar vi effektiv träning och snabba resultat.

Intervallträning

4. Fitnessprogram för äldre

Fler och fler börjar träna och dessutom tränar man nu högre upp i åldrarna. På plats nummer 4 över träningstrender 2019 har vi alltså fitnessprogram för äldre. Vi tror på en stärkt hälsa genom mycket motion och träning.

Träningsprogram för äldre

5. Träning med din egna kroppsvikt

En annan trend som håller i sig 2019 är träning med antingen minimalt med redskap, eller träning utan redskap överhuvudtaget. Detta är både billigt och effektivt. Att använda sin egna kroppsvikt är både smart och bra.

Träningstrender 2019: Din egna kroppsvikt

6. Certifierad träningspersonal

Allt fler kommer att utbilda sig inom träning för att hjälpa till att sprida kunskap. Många kommer anställa certifierad träningspersonal.

Certifierad träningspersonal

7. Yoga

Även yogan stannar kvar på topp 10-listan. Yoga kommer vara populärt eftersom att det är en träningsform för både den fysiska och den psykiska hälsan. En perfekt träningsform för både kropp och själ.

Träningstrender 2019: Yoga

8. Personlig träning

Ta hjälp av en PT för att få träningsprogram utvecklade för just din kropp och din livsstil. Allt fler vill ha specialanpassade program. Eftersom alla människor fungerar olika kan det vara skönt att ta hjälp av en personlig tränare som pushar dig och hjälper dig sätta och klara alla möjliga mål.

Träningstrender 2019: PT

9. Funktionell träning

Träning med syfte att förbättra vardagen. Det kan vara allt från konditionsträning för att bli piggare till styrketräning för att orka mer. Funktionell träning är något som kommer vara trendigt under 2019. Vi blir mer medvetna om vad som är bra för våra kroppar och vi kommer lägga mycket fokus på att ta hand om oss själva under 2019.

Träningstrender 2019: Funktionell träning

10. Träning som medicin

Under 2019 kommer även läkare utforma träning för att gynna patienters hälsa. I många sjukdomsfall kan träning vara positivt för att snabbare bli frisk eller för att bli friskare överhuvudtaget.

Träning som medicin

Det var hela topp 10-listan från American College of Sports Medicine. Sammanfattningsvis så är det alltså många trender från 2018 som följer med in i 2019.

2019 – Nu kör vi!,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar