Lanner tipsar: Mina tre favoritsätt att pressa en skivstång över huvudet

Vill du bli stark? Pressa mera! Effektiva styrketräningsprogram har genom alla tiderna haft med övningar där man pressar upp tunga vikter på raka armar över huvudet.

Vi på Muscles vill såklart att våra läsare ska bli ännu starkare så vi bad råstarka CrossFit-atleten Rikard Lanner att dela med sig av sina tre favoriter.

1: Pushpress

“I Pushpressen använder du benen för att skicka upp stången så jag ser det mest som en benövning. Jag gillar den också för att det går snabbt, man slipper hålla på och grisa med vikten. Utöver det är det en bra assistansövning för tyngdlyftningens stöt (clean&jerk)”.

Push press i Muscles övningsbank

Instruktionsvideo

2: Thrusters

“Thrusters är en av grundövningarna inom CrossFit och tränar hela kroppen, dessutom är den jävligt jobbig. Jag gillar att köra den rätt tungt, även om jag såklart kör den lättare och med fler reps för att träna uthålligheten.”

3: Squat Clean Thruster

“Här sätter jag ihop en Squat Clean (frivändning) med en thruster och får en övning med den längsta obrutna rörelsen du kan utföra med en skivstång. Explosivitet, styrka och uthållighet i ett, typ.”

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar