Hur blir man stor som The Mountain i Game of Thrones

Sugen på att ersätta The Mountain i filmer framöver? Då har du lite att jobba med. Hafþór Júlíus Björnsson är 2,06 meter lång, väger 185 kilo, äter mellan 10 000 och 12 000 kalorier om dagen och lyfter enorma vikter.

 

 

Han har en bakgrund som basketspelare innan skador hindrade honom ifrån att fortsätta och det var då lyftandet tog fart. 2018 vann han till slut World’s Strongest Man efter 8 år av deltagande med flera tidigare medaljer. Om man tittar på bilder när han står bredvid Arnold Schwarzenegger eller andra väldigt stora människor så ser de nästan ut som dvärgar, han är helt enkelt enorm. Men hur tränar Hafþór Júlíus Björnsson? Vad lyfter han? Vad äter han för att hålla igång?

12 000 kalorier om dagen

Enligt tidigare intervjuer och hans personliga inlägg på instagram så äter han ca 12 000 kalorier om dagen vilket är otroligt mycket. Han rekommenderar inte andra att testa det eftersom det är 4-5 gånger så mycket som en normal människa ska äta. Han delar upp kosten i massor av mål per dagen som i stora drag ser ut så här:

Innan morgonträning: aminosyror och mandlar

Frukost: 8 ägg, 200 gram havregryn samt bär och frukt

Mellanmål förmiddag: 400 gram kött, kyckling eller fisk. Sötpotatis och grönsaker

Innan lunch: Aminosyror

Lunch: 400 gram kött, kyckling eller fisk. Sötpotatis och grönsaker och frukt

Mellanmål eftermiddag: Proteinshake med havregryn eller sötpotatis, frukt och bär, mandlar och jordnötssmör samt proteinpulver

Innan träning nummer två: Aminosyror och kosttillskott

Mellanmål tidig kväll: Protein och frukt

Kvällsmat ett: 500 gram kött, kyckling eller fisk, potatis och grönsaker

Kvällsmat två: 500 gram kött, kyckling eller fisk, potatis och grönsaker

Kvällsmellanmål: 6 ägg, frukt och mandlar samt jordnötssmör

Utöver all denna mat så dicker han enorma mänger vatten och juice.

Han äter kort och gott vad en vanlig människa gör på en hel vecka varje dag. Ännu en gång, detta är inget vi rekommenderar att ni testar.

Träning:

Hans grundträning dvs när han inte gör specifika Strongman övningar består i princip uteslutande av basövningar med stora lyft. Tidigt i hans karriär körde han helkropp varannan dag med marklyft, bänkpress, knäböj, militärpress och skivstångsrodd som grund. Till detta lades olika övningar vid olika tillfällen. Han har sagt att han gillar att testa nya saker, chocka kroppen på nya sätt hela tiden så att den inte vänjer sig. Han tränar cardio och kondition på morgonen och styrketräning på eftermiddagen. Träningen verkar ha gett resultat för hans personliga rekord är:

  • Knäböj/Squat– 440 kg (970 lb) (Thor’s Powerlifting Challenge 2018)
  • Bänk press – 250 kg (551 lb) (Thor’s Powerlifting Challenge 2018)
  • Marklyft – 410 kg (904 lb) (Thor’s Powerlifting Challenge 2018)
  • Total – 1,100 kg (2,425 lb) (Thor’s Powerlifting Challenge 2018)

Utöver ovan rekord så vann han Worlds Strongest Man 2018. Se filmen med alla momenten här samt lite skön isländsk coaching:

 

Game of Thrones

Utöver att vara en fantastisk idrottare så är han nu aktuell för Game of Thrones avslutande säsong som startar 14 april 2019. Han har tidigare gjort sig känd för att krossa skallar med sina bara händer och för att vara extremt grym. Vi får se vad denna säsong innehåller

 

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar