Gymkriget

Det är krig i gymvärlden, gymkriget handlar om medlemmar och i slutändan medlemmarnas pengar. På ena sidan står den ideella idrottsföreningen Friskis&Svettis och på andra sidan föreningen för privata företag inom friskvård, FRISK.

Konflikten grundar sig i Friskis&Svettis utvidgning inom gym och spinning som har lett till att allt fler medlemmar går över till denna ideella förening där det ofta är ett bättre pris. Friskis&Svettis drivs precis som andra föreningar utan vinstintresse och personal jobbar ideellt. På så sätt får man mindre omkostnader och kan därför ha ett bättre pris. FRISK anser nu att Friskis&Svettis inte längre är en ideell idrottsförening och har därför anmält Friskis&Svettis till skatteverket, enligt FriskisPressen nr 5.

Helsingsborgs Dagblad (HD) skrev i september en artikel om Friskis&Svettis satsning på gym och spinning i Båstad som har fått traktens kommersiella gymägare upprörd. Ägaren anser att Friskis&Svettis dumpar priserna och borde registrera sig som aktiebolag och konkurrera på lika villkor. Friskis&Svettis ordförande i Båstad vidhåller dock att Frisks&Svettis jobbar för folkhälsan utan vinstintresse. Än är inte historien över och man väntar fortfarande på ett beslut från skatteverket.

Det är ingen hemlighet att gymrörelsen har blivit en riktig miljonbusiness. Gymmen växer som träd och alla kämpar om vårt medlemskap och pengar. Vad betyder mest för dig när du väljer gym? Rösta på förstasidan.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar