Dragremmar

Dragremmar kan användas vid tunga marklyft, men i princip aldrig annars.

 

Greppstyrka är viktigt och du får inget starkt grepp om du har för vana att träna med remmar jämt. Därför ska du inte använda remmar annat än för de allra tyngsta lyften. Uppvärmning för marklyft görs alltid utan remmar.

Hur du sedan vill göra med de tunga seten beror på dina mål. Om du har ambitioner att tävla i styrkelyft så använder du förstås inte remmar för de tunga lyften, utan tar istället ett mixat grepp.

För dig som inte tänker tävla så är remmar ett alternativ eftersom asymmetrin i det mixade greppet kan ge upphov till vissa typer av skador hos en del personer. Bra remmar är tillverkade av läder eller nylon. Det finns även bomullsremmar, men dessa är inte tillräckligt starka för att vara helt säkra. För att öka styrkan i bomullsremmar så måste de även vara så tjocka att de blir obekväma att använda. Undvik också remmar som är konstruerade så att du ska stoppa in ena änden av remmen i en liten ögla för att bilda en stor ögla för handen. Risken är att den lilla öglan glider under setet vilket gör  att stången hamnar längre ner på fingrarna och att remmen dras åt hårdare om handen. Det blir obekvämt och till slut kan du tappa stången.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar