100 Challenge Push första veckorna

Helkroppsträning på 30 minuter

Att dela upp kroppen i en push och en pulldag innebär att man ena dagen trycker saker framför kroppen och den andra dagen drar saker emot den. När vi trycker saker framåt tränas triceps, bröst och axlar och när vi drar saker mot kroppen tränas biceps och ryggmusklerna.

Här kommer 3 förslag på Push workouts beroende på om ni har lite redskap hemma eller inte.

Pushworkout med hantlar hemma

Nu i början satsar vi på många reps och lite lägre vikter. I block 2 (start med workout 25)  ändrar vi och kör tyngre vikter och färre reps.

3×12 Flyes
3×12 Dips
(Har du inte Dips Rack hemma så kan du använda två stolar)
3×12 Axelpress
3×12 Kickbacks
Avsluta med 3 set armhävningar, kör tills du inte orkar mer i varje set
När det gäller vikt på hantlarna så ta det lite lugnt nu de första veckorna, vi ska inte slå världsrekord direkt. Värm även upp handlederna och axlarna ordentligt innan du startar.

Avancerad Push utan redskap

På youtube finns massor av bra upplägg och för dig som verkligen vill ha en utmaning så har Richard Duchon gjort denna workout:

“Vanlig” Pushwork utan redskap

ScottHermanFitness har gjort denna film på Youtube. Kom ihåg att flera av övningarna går att göra på knäna så att de blir enklare. Du behöver dessutom inte göra alla lika snabbt som filmen utan ta gärna en längre paus nu de första passen för att sedan ha som mål att klara Scotts tempo i slutet av de 100 dagarna.

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar