Allt om styrketräning: En startguide för styrka och muskelmassa

Här hittar du en kort introduktion och en sammanfattning av vad du kommer få ut av den här startguiden för styrketräning som nybörjare.

”Styrketräning”. Det låter rätt enkel eller hur? Gå till gymmet, lyft vikter, bli starkare! Styrketräning är en av våra vanligaste motionsformer idag och används av allt ifrån motionärer, sjukgymnastpatienter, kroppsbyggare och idrottsmän. Det är dock inte, som trott av många, en enda sorts träning. Det är en mångsidig träningsform som kan anpassas utefter just din livsstil och träningsmål. Stirra dig inte blint på styrkelyftare eller målet att bli större – det är bara två av typerna av styrketräning som finns därute. Vill du bli mer flexibel, fastare, eller bara mer vältränad, kan styrketräningen vara din sorts träning.

Varför känns styrketräning så komplicerat?

Men som så mycket annat här i livet kan något som låter enkelt i teorin bli betydligt mer komplicerat när det ska appliceras i praktiken. För styrketräning är ju egentligen inte bara -en- träningsform. Det är ett samlingsnamn på hundratals olika metoder som kan utföras med tusentals olika övningar och redskap. Träningslära har studerats av forskare och tränare över hela världen sedan mitten av förra seklet.

jakob richloow träningsprogram Styrketräning
Vi har för din skull skrivit ihop en artikelserie som kommer att guida dig genom styrketräningsdjungeln.

Låt dig inte avskräckas för det. Det finns, som sagt, någon sort för alla, med olika behov och träningsmål. Vi har för din skull skrivit ihop en artikelserie som kommer att guida dig genom styrketräningsdjungeln. Alltifrån varför man ska styrketräna, vad som händer i kroppen när man väl tränar och hur du sedan lägger upp ditt eget träningsprogram i praktiken. Det finns även tips på hur du kan lägga upp ditt eget träningsprogram. Allt för att du som läsare ska få ut det mesta av din träning.,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar