Kan fett omvandlas till muskler eller muskler till fett?

Hur många gånger har man inte hört att fett kan omvandlas till muskler eller att muskler kan omvandlas till fett. En långlivad myt som är svår att knäcka för den tycks aldrig tystas ner.

Muskler kommer aldrig omvandlas till fett och fett kommer aldrig omvandlas till muskler.

Anledningen är självklar. Dina muskler och fettvävnader är skapade av två vitt skilda cellstrukturer och de är så olika att de aldrig kan omvandlas om till varandra. Musklerna är mycket mer aktiva och arbetar mycket hårt medan fett bara existerar och inte gör någon speciell nytta, förutom att det inte ser bra ut.

Frågan är hur myten kom till om att muskler kan omvandlas till fett och att fett kan omvandlas till muskler. Det finns några troliga anledningar.

När en överviktig person tränar med vikter, kommer han att bygga muskler och sedan för att dessa muskler ska synas måste han bli av med fett. Han kör hård konditionsträning och håller en stadig diet så kommer han att förlora fettet. När viktminskningen är avklarad kommer han att ha en fin muskulatur under sitt fettlager som kommer visas efter fettförbränningen av konditionsträning och styrketräning.

Så när folk sedan ser honom och han väldefinierade muskler kommer folk säga att hans fett har omvandlats till muskler.

Ett påstående som är fullständigt felaktigt. Men om denne kille sedan tappar lusten med att träna och sedan går upp i vikt och hans muskler tynar bort för att han inte underhåller dem. Då kommer folk att säga att hans muskler har omvandlats till fett vilket också är helt felaktigt. Bibehåller man samma diet som när man tränar så går man naturligt upp i vikt eftersom förbränningen minskar avsevärt. Därför kommer han att gå upp i vikt och lägga på sig fett.

Så tro aldrig att dina muskler kan omvandlas till fett eller att ditt fett kan omvandlas till muskler. Det är en långlivad myt som skrämmer iväg vissa människor från att träna eftersom man inte vill lägga på sig muskler med risk för att de sedan omvandlas till fett. Vilket som sagt är totalt felaktigt. Träna på och bygg muskler!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar