Basövningar för muskeluppbyggnad

Alla träningsprogram för styrketräning bör innehålla basövningar för muskeluppbyggnad. Genom att träna basövningar kan du lasta på mer vikt och därför utveckla mer muskler. Basövningar är övningar som berör musklerna bäst och har den mest utbredda stimuleringen.

Varför basövningar bör vara med i varje träningsprogram

Vanliga basövningar som bör finnas i varje träningsprogram där man vill utveckla muskler är bland annat marklyft. Det är också den övning som stimulerar ryggmuskulaturen bäst. Att träna marklyft kräver rätt teknik. Har du inte gjort det tidigare eller känner att du gör fel är det bra att få hjälp av någon som kan. Många utför marklyft fel och det finns då en risk för skador.

Som nybörjare är det speciellt bra att börja träna med basövningar och skippa alla häftiga maskiner. Då bygger du upp en bra grundmuskulatur och koncentrerar dig på mindre isolerande övningar som utförs i maskiner. Maskiner är som sagt isolerande övningar och det tar mycket längre tid att träna en specifik muskelgrupp jämfört med basövningar och fria vikter.

Alltför ofta ser man folk som vill bygga muskler stå vid olika maskiner. Där får man utföra dubbelt så många övningar för att få med alla muskelgrupper jämfört med fria vikter och basövningar.

Andra basövningar som bör inkluderas i ditt träningsprogram, är knäböj och bänkpress.

Tunga basövningar, motivation och en bra kosthållning så kommer du att utveckla bra med muskler.

Vill du sätta igång med basövningar men vet inte riktigt var du ska börja? Eller kör du kanske redan men är inte säker på att du gör helt rätt? Läs mer om basövningar i följande artiklar:

Kör hårt!,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar