Varför välja multivitaminer?

De första fem bokstäverna i alfabetet har alla en motsvarande vitamin. När du väljer din multivitamin vill du se till att den innehåller alla dessa, men också en rad olika mineraler som lätt försvinner under intensiva träningspass.

Här listar vi vitaminernas fördelar, vad de gör för din kropp och varför du ska få i dig dom på en daglig basis. .

 

Vitaminer och näringsvärde

Många vitaminer och mineraler har ett näringsvärde (DV) på flaskan som berättar vilket berättar minimumdosen  man ska ta per dag. Hårdtränande atleter kan däremot behöva flera gånger mer än 100 procent av DV för optimal hälsa, prestanda och tillväxt.

 

A-vitamin: DV 5000 IU

A-vitamin innehåller antioxidanter (som hjälper till att förstöra fria radikaler som skapas vid intensiv träning). Betakarotenet i vitaminen hjälper också din metabolism.

 

C-vitamin: DV 60mg

Också känd som askorbinsyra är den här vitaminen den mest potenta av antioxidanterna och hjälper återhämtning och tillväxt. Senare studier har visat att C-vitamin hjälper vid intensiv träning genom att reducera pulsen, och därmed också känslan av trötthet och ansträngning.

 

D-vitamin: DV 400 IU

Studier har visat att D-vitamin inte bara hjälper styrkan utan också boostar dina testosteronnivåer.

 

E-vitamin: DV 30 IU

E-vitamin är en fettlöslig vitamin som fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda dina celler från fria radikaler. Det gynnar också kroppens muskletillväxt och skyddar lederna.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar