Välj rätt kreatin

Kreatin är en av de få kosttillskott som faktiskt fungerar i prestationsförbättrande syfte. För dig som känner att du vill klara den där lilla extra repetitionen är kreatin ett bra val. Det finns emellertid en del olika sorters kreatin och kvalitén är inte alltid den samma från kreatin till kreatin.

Innan man stoppar i sig något bör man veta vad det är. Kreatin som är ett ämne som redan finns i kroppen används för att göra om den lagrade energin till rörelseenergi. Det kreatin vi köper är framställd på kemisk väg och det vanligaste är kreatinmonohydrat.

Kreatinet som finns i våra kroppar är i väldigt små mängder. Med ett tillskott av kreatin kan du prestera bättre under dina träningspass. Du ska emellertid vara medveten om att kreatin inte är något mirakelmedel. Många är så kallade ”non-responders” och svarar inte på kreatin, man får helt enkelt ingen effekt. De som får effekt klarar oftast några få reps mer än vanligt eller kan lyfta något kilo mer än vanligt.

Är du ”non-responder”, om du inte svarar på vanligt monohydrat kan du testa Kre-Alkalyn, som är buffrat kreatin. Många som har testat vanligt kreatin monohydrat och inte svarat på detta har fått bra resultat från Kre-Alkalyn.

Då undrar du kanske varför du ska ta kreatin över huvud taget? Det är givetvis upp till var och en, vill du prestera oväsentligt bättre i gymmet eller på löpbandet så kan du testa kreatin.

Nämnvärt är att med kreatin kommer du samla på dig vatten. Det försvinner efter avslutad dosering. Människor med nedsatt njurfunktion bör också undvika kreatin eftersom man inte vet hur det påverkar njurarna.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar