Vågar som mäter kroppsfett är värdelösa

Konsumentprogrammet Plus kunde idag visa vilka felaktiga siffror som visas på vågar som mäter kroppsfett. Det är funktionen för att mäta kroppsfett som visar totalt felaktiga siffror, på alla fyra modeller som testades.

Det är viktigt att ha en lagom mängd kroppsfett, för hälsans skull. Man ska inte ha för lite eller för mycket av det. Hur mycket vågen visar är alltså rätt ointressant, trots att många har en digital våg i badrummet som kanske inkluderar en funktion för att mäta kroppsfett. Många vet redan med sig att denna typ av mätning (impedans) är osäker även om den utförs professionellt. SVT Plus kunde konstatera att funktionen för fettmätning var totalt missvisande.

Komplicerad process att mäta kroppsfett

Att mäta kroppsfett är ofta en rätt komplicerad och teknisk krävande process. Säkerligen inget man kommer att kunna göra i badrummet på ett bra tag med dåliga vågar som mäter kroppsfett. Funktioner i apparater som lovar mycket brukar ofta ge missvisande resultat. Det gäller även uppskattning av kaloriförbrukning och vattenmängd.

För dig som vill ha säkra resultat kan läsa mer om säkra mätningar av kroppsfett.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar