Sellerijuice – örten som delat upp världen

Att säga att sellerijuice delat upp världen i två läger är väl att överdriva men det är ändå spännande att se hur starka åsikter folk har kring den nya trenden. Kändisar och sociala mediaprofiler har under flera månader postat bilder och texter på hur fantastiskt de mår efter ett par dagar med juicen. Läkare och en hel del “förstå sig påare” har förkastat det hela totalt.

sellerijuice - mirakel eller bluff

Vad är sellerijuice?

Konceptet är superenkelt. Du pressar helt enkelt selleristänger i en centrifug för att få fram enbart juicen. Se till att ta bort bladen för de är extra beska. Det finns flera upplägg där du även adderar äpplen, broccoli, fänkål och diverse kryddor men det centrala är att du pressar fram sellerijuice i ett glas. Du dricker sedan allt på fastande mage varje morgon och efter ett par dagar så har ditt liv förändrats.

Vad säger förespråkarna?

Anthony Williams är hjärnan bakom rörelsen och på senare tid har han fått en väldig massa följare av juicedieten bland amerikanska kändisar. Med dem kom även den stora följarskaran världen över. I videon nedan så beskriver Anthony hur sellerijuice i princip kan bota alla problem som har med din lever att göra. Juicen renar rubbet som är skadligt i din lever och förbättrar därmed din hälsa. Allt ifrån akne till mentala problem och infertilitet försvinner enligt sociala medier kommentarer.

Vad säger de som tvivlar?

Många läkare och dietister är dock väldigt skeptiska. Att selleri är nyttigt och innehåller få kalorier är alla överens om men att den skulle ha magiska effekter verkar helt osannolikt.

Rätt eller fel?

Det finns inte en massa forskning som styrker att sellerijuice är en mirakelmedicin. Men å andra sidan så trodde vi att jorden var platt ganska länge. Vi på Muscles är dock väldigt skeptiska och tror mest att juicen fått spridning pga sin fina gröna färg som passar bra på Instagram men man vet aldrig. Testa juicedieten själv och följ med i det som skriv om den så får tiden utvisa vem som hade rätt.

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar