Öka ditt testosteron för bättre muskeltillväxt

De flesta män vet att man behöver ideala testosteronnivåer för att maximera sin muskeltillväxt. Du har det naturligt i kroppen men du kan förbättra ditt muskelbyggande avsevärt med ett testosterontillskott. Här är sex tillskott som hjälper dig att maximera din potential.

 

1. Avena sativa

Det här tillskottet är baserat på extrakt från havre som boostar ditt testosteron. Det verkar genom att frigöra bundet testosteron i din kropp och höjer därmed nivåerna som i sin tur hjälper muskelbyggandet. Ta 100-300 mg per dag och fördela över 2 till 3 doser per dag. Har du tagit Avena sativa i upp till 8 veckor bör du ge din kropp en paus från det på 2 till 4 veckor.

 

2. Fenugreek

Den här växten är en dynamisk testosteron boostare som gör att din kropp balanserar och reglerar hormonet. Fenugreek ökar din kropps fria testosteron och hjälper till att göra det mesta av din kropps naturliga nivåer. Ta 500-2000 mg per dag.

 

3. Forskolin

Forskolin kommer från en rot och har använts mediciniskt under flera århundraden, speciellt som en fettbrännare under de senaste decennierna. Men det är också en testosteron boostare som aktiverar ett enzym i din kropp som i sin tur stimulerar testosteronproduktionen. Ta 20-50 mg per dos, 2-3 gånger per dag.

 

4. Tongkat ali

Det här tillskottet kommer från en regnskogsväxt och ökar dina testosteronnivåer genom att frigöra bundet testosteron i din kropp. Tongkat ali verkar på två sätt genom att både frigöra redan existerande testosteron samt öka produktionen av det. Ta 100-300 mg på morgonen, 30 minuter innan träning och innan du går och lägger dig. Efter 8 veckor bör du ta en 4 veckors paus från tillskottet.

 

5. Tribulus terristris

Den här växten finns i både Asien och Nordamerika och har använts som ett afrodisiak i århundranden. Tillskottet ökar din kropps nivå av ett visst hormon som uppmuntrar din testosteronproduktion. Ta 500-2000 mg per dag, 2-3 doser varav en ungefär en timme innan träning. Även här ska du vila kroppen 4 veckor efter 8 veckors intag.

6. Vitamin D

En väldigt underskattad testosteron boostare med många fördelar. Vitamin D ökar din styrka och muskeltillväxt och hjälper till att maximera din potential. Välj vitamin D3 och ta en dos per dag.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar