Magnesium (krita)

Eftersom även handsvett är halt så behöver du något som absorberar och torkar upp greppet. Den klassiska bilden av en tyngdlyftare som under stark koncentration kritar händerna innan ett lyft gör sig påmind. Kritan består av magnesiumkarbonat som är ett naturligt förekommande mineral.

 

Kritan förbättrar inte bara greppet, utan torkar även upp huden och gör den stramare, vilket förebygger bildandet av hudveck och därmed valkar.

Om du bär stången lågt på ryggen i knäböj så kan det vara bra att krita den yta som stången ligger på för att ytterligare förhindra glidning. Om du känner dig på humör kan du även krita ytan mellan ryggen och tröjan eftersom det också är en potentiell glidyta.

Många gym tillåter inte användandet av krita. Skälet till sådana förbud är att det dammar och ökar kostnaden för städning. Helt förståeligt. Din första åtgärd är därför att leta upp ett gym som tillåter krita. I andra hand får du smyga med kritan. När du smyger med kritan så har du den i en plastburk med lock, tar lite på händerna, klappar inte upp ett moln omkring dig, och torkar av stången efteråt. Om du blir påkommen så är du ångerfull, sedan byter du om möjligt gym. I sista hand letar du upp en alternativ produkt såsom greppspray.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar