Grönt te och ökad fettförbränning

Under senare år har det blivit allt mer populärt att dricka grönt te för viktminskningssyfte. Det finns flera studier som pekar på samband mellan det gröna teet och en ökad fettförbränning. Förutom fettförbrännande egenskaper har teet också positiva effekter mot diabetes och kan sänka kolesterolhalten.

Grönt te innehåller något som kallas epigallocatechin (EGCG) som är en stark antioxidant. EGCG har många positiva egenskaper gentemot kroppens celler och kan enligt studier döda cancerceller utan att skada de friska cellerna runtom.

Enligt en studie som presenterades i American Journal of Clinical Nutrition kan grönt te bistå till en kraftig ökning av energiförbränningen i kroppen. Man trodde i början att effekterna berodde på koffeinet i teet men det visade sig att effekterna var mer påtagliga än vad som kan orsakas av koffein.

Grönt te visade sig ha både bra effekter på fettförbränningen samt att det hjälpte till att reglera glykosnivåerna. Grönt te har också aptit hämmande effekter.

Hur mycket ska man dricka för att uppnå dessa effekter med grönt te? Man behöver dricka upp till 5 koppar grönt te varje dag som då kan resultera i en extra förbränning på 70 kalorier. Inte mycket på en dag eller vecka men på ett år blir det cirka 3,2 kg. Ett komplement till den övriga träningen.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar