Fettförbrännande kosttillskott: Pyruvat

Pyruvat är ett kroppseget ämne som har en viktig roll i kroppens energibildande citronsyracykel. Det är ett mångsidigt ämne som kan ge upphov till en ökad fettförbränning och en förbättrad uthållighet.

Innehållsförteckning
  1. Hur påverkar pyruvat vår kropp?
  2. Pyruvat och träning
  3. Pyruvat som kosttillskott
Denna guide lär dig
  • Pyruvats roll i vår kropp
  • Hur kan den förbättra din prestationsförmåga och fettförbränning
  • Fördelar med pyruvatkosttillskot

1. Hur påverkar pyruvat vår kropp?

Pyruvat är ett kroppseget ämne som har en viktig roll i kroppens energibildande citronsyracykel. Det är ett mångsidigt ämne som kan ge upphov till en ökad fettförbränning och en förbättrad uthållighet. Åtråvärda effekter inom träningsvärlden.

Ett kosttillskott av ämnet kan göra gott både under träning och under vila då det kan hjälpa dig att bränna mer fett, öka kroppens förbrukning av kolhydrater, förstärka din muskulära uthållighet och gör att du orkar träna längre.

2. Pyruvat och träning

För att orka lite extra på gymmet eller cykla lite längre distanser kan pyruvat vara ett effektivt hjälpmedel. Studier har visat att ämnet har ökat människors muskulära uthållighet, främst i armar och ben, med upp till 20 %. För att nå dessa siffror krävs ett relativt stor intag av kosttillskottet men effekterna är högst verkliga.

Med en förbättrad prestationsförmåga kan du snabbare nå dina mål vare sig det rör tyngdlyftning, löpning eller viktminskning. Ett tillskott av pyruvat kan också främja kroppens förmåga att bränna fett. Perfekt för dig som strävar efter att gå ner i vikt samt för dig som deffar. En lågkalorikost i kombination med pyruvat kan ge riktigt goda resultat.

Vill du gå ner i vikt bör du äta färre kalorier samt mindre kolhydrater för bästa effekt. Reducerar du ditt intag av kolhydrater förstärks den fettförbrännande processen då kroppen inte behöver frigöra lika stora mängder insulin. Det är de snabba kolhydraterna som du bör skära ner på som vitt bröd, ris, pasta och potatis. Med minskade insulinnivåer blir ditt blodsocker jämnare och du känner dig mätt längre. Två andra positiva konsekvenser som gör det enklare för dig att gå ner i vikt.

3. Pyruvat som kosttillskott

Pyruvat tillverkas som en rad olika kosttillskott och kombineras ibland med andra kroppsegna ämnen som exempelvis kreatin. Kreatin är ett ämne som produceras naturligt av kroppens njurar och lever och som hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi.

Kreatin förekommer även naturligt i animaliska livsmedel som exempelvis kött och fisk. Äter du en normal kost får du i dig cirka 1-2 gram kreatin per dag, och kroppsligen bildas ungefär lika många gram kreatin dagligen.

Pyruvattillskott i kombination med kreatin kan leda till en ännu bättre prestationsförmåga och uthållighet. Tack vare kreatintillskottet kan kroppen också ta upp pyruvat snabbare. Med ett kombinerat kosttillskott får du dubbelt så bra effekt, två hälsofrämjande kroppsämnen i en tablett, piller, kapsel eller skopa pulver.

Ligger du på ett energiunderskott kommer du med största sannolikhet uppleva störst verkan av tillskottet. För att få de hett eftertraktade effekterna gäller det att du även modifierar din kosthållning. Kanske är detta en liten uppoffring för dig i och med de goda egenskaperna hos pyruvat.

I djungeln av kosttillskott och andra prestationshöjande preparat gäller det att inte glömma bort kosten och träningen. Att man äter mer av ett ämne som sägs vara främjande för ens förmåga att bränna fett och träna hårt förringar inte betydelsen av kosthållningen och antalet träningspass.

Det är fantastiskt att det finns enkla verktyg att ta till i form av kosttillskott, men det är fortfarande din kost och din träning som främst påverkar din förmåga att leva ett hälsosammare liv i en starkare och sundare kropp. Nyttig mat, god nattsömn och intensiv träning är dina tre bästa vänner på vägen till dina drömmars kropp!,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar