Efterfrågan på protein och återhämtningsdrycker ökar

Den senaste tiden har gymmen i Sverige mer eller mindre fått en invasion av människor som vill börja träna. Ökningen ser likadan ut för stora delar av landet och tränande har också börjat köpa mer återhämtningsdrycker och protein.

Den bästa återhämtningsdrycken är de som innehåller protein och kolhydrater som kroppen behöver i samband med träning.

Bland de populärare återhämtningsdryckerna finns den numera ganska kända Gainomax som är en Gainer bestående av proteiner och kolhydrater. En Gainomax kostar cirka 15-20 kronor beroende på inköpsställe. Med andra ord är det väldigt dyrt, för en liten återhämtningsdryck enbart vid ett tillfälle.

För en optimal träning och för att du ska få tillfredsställande resultat är det bra om man har någon form av återhämtningsdryck. Gainomax är som sagt en, och den är bra. Men dyr! Bananer har varit populära tidigare och är det fortfarande men ger tyvärr inte den mängd protein och kolhydrater som krävs.

Det bästa alternativet är att blanda sig en egen Gainer. Det finns i de flesta kosttillskotts butikerna Gainer som man kan köpa i pulverform där du sedan tillsätter vatten eller mjölk. 1 kg färdigblandad gainer kan man få för 70 kr. Man kan även själv köpa proteinpulver och kolhydrater på pulver och blanda sin egen gainer för att få den mängd man själv kräver.

Det blir betydligt billigare än att köpa färdigblandade gainers i butik.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar