Dieting for dummies – 8 enkla steg som får dig att tappa de där extrakilona

Vintern är inte alltid den roligaste årstiden, men som tur är varar den inte för evigt. Hösten och vintern får många av oss att vilja krypa in under täcket och tröstäta Ben & Jerrys tills solen börjar lysa igen. Men nu har du chansen att göra det du egentligen skulle gjort inför beach 2013. Komma i form.

Det finns en hel uppsjö av dieter, träningstyper och redskap. Men det behöver inte vara så svårt. Här följer en kort lista med grundläggande fakta som hjälper den mest aningslöse soffpotatisen att komma in på rätt spår, bli mer hälsosam och gå ned i vikt.

 

1. Att svälta sig själv är inte svaret!

Att svälta sig själv och äta för lite saktar bara ned din metabolism och hjälper dig inte att att tappa vikt i det långa loppet. Om du vill öka din förbränning är mat svaret, inte svält.

 

2. Balansera träning och kaloriintag

Den enklaste regeln gällande viktnedgång är att du måste bränna fler kalorier än du äter. Men du måste vara försiktig för att inte rubba balansen. Äter du för få kalorier kommer du att tappa i muskelmassa och din förbränning kommer att saktas ned. Lita heller inte på vågen då muskler väger mer än fett!

 

3. Skippa inte träningen!

Vi blir bombarderade med olika “mirakeldieter” men glöm inte att vägen till en hälsosam viktnedgång innefattar träning också. Du bör få upp pulsen under träningen och hålla den uppe under minst 30 minuter, 3-6 gånger i veckan för bästa effekt.

 

4. Att lyfta vikter ger inte bara större muskler…

Träning med vikter gör en inte bara starkare, det gör att du kan bränna kalorier sittandes ned.

Och tjejer, oroa er inte för att bli för “stora”. Att lyfta vikter eliminerar inte kurvor, tvärtom!

 

5. Undvik light-produkter

Folk tenderar ofta att äta mer av light-produkter och på så vis få i sig lika mycket, eller fler kalorier. Produkter som har lågt fettinnehåll innehåller också ofta massor av socker, och produkter med lågt sockerinnehåll innehåller massor av fett.

 

6. Skär ner på “Nu-ska-jag-unna-mig-måltiderna”

“Jag har förtjänat det här, jag har ätit nyttigt hela veckan”. Berömda sista ord. Du ska givetvis kunna unna dig något gott då och då, men inte dagligen, eller hela helger. Det kommer att sakta ned din viktnedgång avsevärt. Unna dig i rimliga mängder och inte för ofta.

 

7. Förlita dig inte på kosttillskott

Använd kosttillskott, pulver och liknande på ett vettigt sätt och förlita dig inte på dem. Det kan få dig att dra ned på träningen, äta sämre och istället luta dig mot fettförbrännande tillskott. Inget piller kan ersätta din viljestyrka!

 

8. Tålamod, tålamod, tålamod

Du lade inte på dig den där vikten över en dag och du kommer inte att tappa den över en dag heller. Men låt inte det göra dig nedslagen! Om du stressar bort kilona kommer de komma tillbaka som ett brev på posten.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar