CLA (konjugerad linolsyra) tillsammans med mjölk kan minska kroppsfettet

Enligt en studie publicerad i British Journal of Nutrition kan 500ml mjölk med 3 gram CLA (konjugerad linolsyra) om dagen leda till minskat kroppsfett med 3 %. Studien som utfördes på 60 män och kvinnor visade tydligt efter 12 veckor att CLA i mjölk kan reducera kroppsfettet hos människan.

CLA är idag ett mycket vanligt kosttillskott som intas bland idrottare och styrketränare för bland annat ökad fettförbränning. Studien som publicerades ger ny vind i seglen för att CLA faktiskt fungerar som önskat.

Av de som deltog i studien var det 30 stycken som fick resultatet med 3 % minskat kroppsfett. Den andra hälften fick placebo och visade ingen skillnad i kroppsfettet. Den 3 % stora ökningen visades hos folk som var överviktiga men de som led av fetma visade inget resultat. Enligt forskarna kan det bero på att studien inte pågick tillräckligt länge för att även påverka denna grupp.

Mejeriprodukter är speciellt bra att blanda med CLA eftersom varken smak, färg eller produkten förändras.

Källa: British Journal of Nutrition
Publicerad, doi: 10.1017/S0007114507750882
”Effects of milk supplementation with conjugated linoleic acid (isomers cis-9, trans-11 and trans-10, cis-12) on body composition and metabolic syndrome components”
Authors: N. Laso, E. Brugue, J. Vidal, E. Ros, J.A. Arnaiz, X. Carne, S. Vidal, S. Mas, R. Deulofeu and A. Lafuente

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar