Bevara vätskebalansen under träning

De flesta som tränar vet hur viktigt det är att ha ett kontinuerligt vattenintag under träning. Ändå är det många som slarvar med vätskeintaget och att bibehålla vätskebalansen i kroppen.

Under träning och kroppsansträngningar ökar temperaturen i kroppen, därför är det viktigt att ha ett kontinuerligt vätskeintag. Att tillföra vätska innan, under och efter fysisk aktivitet bör vara naturligt för alla som utövar någon form av träning.

När du tränar ökar blodcirkulationen så dina muskler förses med syre och bränsle. På grund av den fysiska ansträngningen utvidgar sig blodkärlen och kroppen egna kylsystem, svettning sätter igång. Genom svettningar förlorar kroppen vätska som måste återföras genom att dricka vätska. Svettningen sänker kroppstemperaturen så att kroppens katalysatorsystem kan arbeta i den temperatur som den är gjord för.

Med ett för litet vätskeintag, eller för den delen för lite vätska innan du börjar träna kan göra att blodvolymen sjunker. En minskad blodmängd innebär att cellvävnader gör en vätskeförlust och din prestationsförmåga kan försämras.

Beroende på hur pass stor din vätskeförlust är påverkas också din prestationsförmåga därefter. Har du större vätskeförluster kommer du också att prestera sämre.

Många tror att törst är ett mått på hur ofta man ska dricka. Det är ett väldigt dåligt mått då kroppen fortfarande kan vara i behov av vätska fastän man inte är särskilt törstig.

Så nästa gång du vandrar till gymmet eller löper ute i skogen, se till att du laddar upp med vätska och även återställer vätskebalansen efter träningspasset.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar