Ät bättre och stoppa sötsuget

Är du en av dem som inte lämnar kvar några godisbitar i godispåsen eller bara måste köpa en chokladbit när du besöker affären.

Har du problem med sötsug kan det vara svårt att nå sina mål att gå ner i vikt och äta nyttigare. Sötsug kan bero på många anledningar som stress, sorg och lycka men oftast har det att göra med att man har dåliga kostvanor. Man äter lite oregelbundet och blodsockret går av den orsaken upp och ner som börsen.

Vanligt idag är att man till exempel hoppar över frukosten. Antingen för att man säger att man inte kan äta frukost eller för att man bantar. Övriga dagen ser inte heller så bra ut med snabbmat eller en väldigt hastig lunch. Väl hemma orkar man inte laga någon mat så då blir det frysmat.

Att hoppa över frukosten innebär att du kommer att bli sötsugen inom ett par timmar. Då ska du hålla dig till lunch på möjligen en kopp kaffe. Ofta blir det att man köper något litet i automaten som står på jobbet också. Eller varför inte en liten kaka vid tiopausen.

Hoppa aldrig över frukosten och ta gärna med något att äta mellan frukost och lunchen. Se till att äta bra och en varierad näringsrik kost hela dagen så kommer du bli av med sötsuget om det beror på dina dåliga kostvanor.

Anser du att du har ordnade kostvanor så finns det ett kosttillskott som kan hjälpa mot sötsug. Krom används i kroppen för att transportera blodsocker till cellerna. Om det inte kommer in något blodsocker i cellerna blir vi sötsugna. Huruvida Krom fungerar råder det delade meningar om. Vissa har fått minskat sötsug medan andra inte märkt någon märkbar skillnad.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar